logo Zemědělská akademie Hořice

Zemědělská akademie a Gymnázium Hořice

- střední škola a vyšší odborná škola, příspěvková organizace

Projekt třídy 2.S – Ruská kuchyně – lívance „BLINY“

Ve středu 24. dubna 2019 studenti třídy 2. S, kteří mají druhý studijní jazyk ruštinu, tak upekli pravé ruské lívance – bliny. Připravili suroviny a v kuchyňce domova mládeže upekli bliny, které dochutili zavařeninou a zmrzlinou. Ochutnat tuto sladkost ruské kuchyně měla celá třída 2.S včetně řady vyučujících.

Mgr. Věra Rolfová

Recept v azbuce.
БЛИНЫ

Ингредиенты:
1. молоко 500 г (мл)
2. яйца 3 шт.
3. мука 200 г
4. масло сливочное (или растительное) 30 г (2 ст. ложки)
5. сахар 30 г (2 ст. ложки)
6. соль 2-3 г (1/2 ч. ложки)

Прия́тного аппети́та!

Bez komentářů.